Αντισκωριακή προστασία αυτοκινήτου: 5+1 πολύτιμες συμβουλές

Αντισκωριακή προστασία αυτοκινήτου, ένα αναπόσπαστο κομμάτι της σωστής συντήρησής του. Η διάβρωση κάνει συνήθως αισθητή την εμφάνισή της στο σασί του με τα πρώτα ορατά ενοχλητικά της «αποτυπώματα». Ωστόσο, ενδέχεται να εμφανιστεί και κάτω από το αυτοκίνητο, λόγω της στενής του επαφής με το οδόστρωμα, καθώς και στα μηχανικά του μέρη. Πώς όμως μπορούμε να εξασφαλίσουμε ολιστικά την καλύτερη δυνατή αντισκωριακή προστασία αυτοκινήτου; Ας δούμε αναλυτικότερα τα 5+1 πολύτιμα tips που μας προσφέρει η PEUGEOT ΓΚΑΛΛΟ και αξίζει να εφαρμόσουμε.

1. Απαραίτητο το τακτικό πλύσιμο του αυτοκινήτου

Η πρόληψη αποτελεί την πιο αποτελεσματική αντισκωριακή προστασία αυτοκινήτου! Κι όταν μιλάμε για πρόληψη, ξεκινάμε πρώτα από το τακτικό πλύσιμό του. Με τον τρόπο αυτό απομακρύνονται αποτελεσματικά σκόνες, άλατα, λάσπες και άλλοι παράγοντες που προκαλούν διάβρωση.

2. Δεν αρκεί μόνο τακτικό πλύσιμο, αλλά και σωστό!

Εκτός όμως από τακτικό, το πλύσιμο αυτοκινήτου πρέπει να γίνεται και με σωστό τρόπο. Έτσι λοιπόν, είναι σημαντικό να αποφεύγετε τη χρήση σκληρών σφουγγαριών ή δερμάτων, καθώς ενδέχεται να αφήσουν σημάδια στη βαφή. Για ασφαλές και σίγουρο αποτέλεσμα χρησιμοποιείτε 100% βαμβακερό πανί γυαλίσματος.

3. Κέρωμα και αντισκωριακή προστασία αυτοκινήτου

Το κέρωμα είναι μία απαραίτητη διαδικασία για τη φροντίδα του αυτοκινήτου η οποία προσθέτει μία στρώση προστασίας στη βαφή του. Το κερί εμποδίζει τις ακαθαρσίες και τα βιομηχανικά κατάλοιπα να διεισδύσουν μέσα στο χρώμα, επιτυγχάνοντας έτσι την πιο αποτελεσματική αντισκωριακή προστασία αυτοκινήτου.

4. Προσοχή σε προϊόντα που προστατεύουν από τη σκουριά

Είναι γεγονός ότι στην αγορά κυκλοφορούν πολλά προϊόντα που υπόσχονται αντισκωριακή προστασία αυτοκινήτου, χωρίς όμως να προσφέρουν ουσιαστικό αποτέλεσμα. Γι’ αυτό, είναι σημαντικό να επιλέγετε μόνο προϊόντα με αναγνωρισμένη αξία, αποφεύγοντας άσκοπες δαπάνες χρημάτων. Για περισσότερες πληροφορίες συμβουλευτείτε τον έμπιστό σας τεχνικό του φανοποιείου της Peugeot ΓΚΑΛΛΟ.

5. Οπτικός έλεγχος του αυτοκινήτου από τεχνικό

Η διάβρωση λόγω σκουριάς μπορεί να επηρεάσει ακόμα και τα συστήματα ή τα αξεσουάρ του αυτοκινήτου που εξασφαλίζουν την ομαλή κυκλοφορία του. Τέτοια είναι τα αμορτισέρ, τα ελατήρια, το σύστημα διεύθυνσης και το κιβώτιο ταχύτητας. Γι’ αυτό, σε κάθε service, είναι σημαντικό να πραγματοποιείται τακτικός οπτικός έλεγχος. Φυσικά, το εξουσιοδοτημένο Service της PEUGEOT ΓΚΑΛΛΟ φροντίζει και γι’ αυτό.

+1   Κι όταν έρθει η ώρα της βαφής αυτοκινήτου, εμπιστευτείτε τους ειδικούς!

Ένας επιπλέον τρόπος για την αποτελεσματική αντισκωριακή προστασία του αυτοκινήτου είναι και το βάψιμό του, αποκαθιστώντας τυχόν ζημιές στην βαφή.  Η PEUGEOT ΓΚΑΛΛΟ, διαθέτοντας πρότυπα φανοποιεία σε Νέα Χαλκηδόνα και Αγία Παρασκευή, προσφέρει τις κορυφαίες υπηρεσίες βαφής αυτοκινήτου. Οι άρτια καταρτισμένοι τεχνικοί της αναλαμβάνουν με υπευθυνότητα και αποτελεσματικότητα την επιδιόρθωση κάθε υλικής ζημιάς, μικρής ή μεγάλης. Έτσι, εξασφαλίζετε ένα άρτιο ποιοτικό αποτέλεσμα μακριά από πειραματισμούς και με διάρκεια στο χρόνο.

Ανακαλύψτε και σεις τις κορυφαίες υπηρεσίες φανοποιείας της PEUGEOT ΓΚΑΛΛΟ.