Έλεγχος ΚΤΕΟ: Τι περιλαμβάνει & τι να προσέξετε!

Έλεγχος ΚΤΕΟ: Τι περιλαμβάνει; Ποια είναι τα βασικά του σημεία; Πότε είναι η ώρα του; Αν κι εσείς ετοιμάζεστε να περάσετε το αυτοκίνητό σας από ΚΤΕΟ, τότε είναι σημαντικό να είστε κατάλληλα προετοιμασμένοι. Έτσι, θα αποφύγετε τυχόν δυσάρεστες εκπλήξεις κατά την διενέργειά του, καθώς και το επιπρόσθετο κόστος σε περίπτωση που κριθεί απαραίτητος ο επανέλεγχος. Για να σας βοηθήσει στην προσπάθειά σας, η PEUGEOT ΓΚΑΛΛΟ απαντά σε όλα τα βασικά σας ερωτήματα.

  1. «Πότε περνάω ΚΤΕΟ»;

Ο πρώτος έλεγχος για τα καινούργια επιβατηγά Ι.Χ και φορτηγά με μικτό βάρος μέχρι 3,5 τόνους διενεργείται σε τέσσερα (4) χρόνια, (με περιθώριο +/- 1 εβδομάδα) μετά την έκδοση της πρώτης άδειας κυκλοφορίας. Οι επόμενοι έλεγχοι των οχημάτων αυτών πραγματοποιούνται κάθε δύο χρόνια, με περιθώριο τρεις (3) εβδομάδες πριν και μία (1) εβδομάδα μετά απ’ την ημερομηνία που αναγράφεται στο δελτίο τεχνικού ελέγχου.

  2. «Τι περιλαμβάνει ο έλεγχος ΚΤΕΟ;»

Κατά την διάρκεια του τεχνικού ελέγχου πραγματοποιούνται λεπτομερείς έλεγχοι που εξασφαλίζουν την ασφάλεια του οχήματος και κατά συνέπεια του οδηγού. Φυσικά, οι έλεγχοι ξεκινούν αφού πρώτα ταυτοποιηθούν τα στοιχεία του ιδιοκτήτη και της άδειας κυκλοφορίας του οχήματος μέσα από την online πλατφόρμα του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.

  Μεταξύ άλλων, οι έλεγχοι περιλαμβάνουν τα εξής 3 στάδια:

α) Μέτρηση καυσαερίων & φώτων

Μετρούνται τα καυσαέρια του οχήματος, ενώ πραγματοποιείται και μέτρηση των φώτων διασταύρωσης και πορείας του.

β) Ευθυγράμμιση, αμορτισέρ & φρένα

Αυτό το στάδιο ελέγχου ΚΤΕΟ περιλαμβάνει το check του μπροστινού άξονα και του αμορτισέρ κάθε τροχού. Επιπρόσθετα, τα φρένα του οχήματος ελέγχονται τόσο μεμονωμένα ως προς τις επιδόσεις τους όσο και επί της συνολικής τους απόδοσης στο φρενάρισμα.

γ) Έλεγχος στο ανυψωτικό μηχάνημα

Κατά το τρίτο στάδιο του ελέγχου ΚΤΕΟ πραγματοποιείται check στο ανυψωτικό μηχάνημα. Εδώ, το αυτοκίνητο υποβάλλεται σε όλους τους οπτικούς ελέγχους σχετικά με τη λειτουργία του φλας, τα πίσω φώτα και τα φώτα στοπ. Επίσης, πραγματοποιείται εύρεση τυχόν τζόγων στο σύστημα ανάρτησης. Τέλος, εξετάζονται οπτικά και τα εξαρτήματα που βρίσκονται στο κάτω μέρος του αυτοκινήτου όπως σωληνάκια φρένων, δοχείο καυσίμου, σύστημα εξάτμισης και οι σωληνώσεις.

  3. «Ποιος με ενημερώνει για τον έλεγχο ΚΤΕΟ;»

Οι μετρήσεις και τα αποτελέσματά τους καταγράφονται και συγκεντρώνονται στο σύστημα ελέγχου του ΚΤΕΟ. Στη συνέχεια αποστέλλονται στο Υπουργείο Υποδομών & Μεταφορών. Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας, ο τεχνικός ελεγκτής εκδίδει το Δελτίο Τεχνικού Ελέγχου (ΔΤΕ). Επίσης, αναλαμβάνει να ενημερώσει τον πελάτη τόσο για τα αποτελέσματα όσο και τη συνολική κατάσταση του οχήματός του.

  4. «Τι πρέπει να έχω μαζί μου για τον έλεγχο ΚΤΕΟ;»

Κατά την προσέλευση του οχήματος στον έλεγχο ΚΤΕΟ, ο ιδιοκτήτης πρέπει να έχει μαζί του:

  1. Την άδεια κυκλοφορίας του οχήματος
  2. Το προηγούμενο δελτίο τεχνικού ελέγχου, εφόσον έχει εκδοθεί κατά το παρελθόν
  3. Την ταυτότητα ή το δίπλωμά του.
  4. Πλήρες και ισχύον φαρμακείο
  5. Ισχύοντα Πυροσβεστήρα
  6. Τρίγωνο
  7. Εγκρίσεις τύπου, σε περιπτώσεις μετασκευής ή τροποποιήσεων στο όχημα

  5. «Πώς περνάω τον έλεγχο ΚΤΕΟ με επιτυχία;»

Το μυστικό της… επιτυχίας στον έλεγχο ΚΤΕΟ περιλαμβάνει την τακτική συντήρηση του οχήματός σας από εξειδικευμένο προσωπικό. Για να είστε όμως 100% σίγουροι, η PEUGEOT ΓΚΑΛΛΟ σας προσφέρει την υπηρεσία «ΠΡΟ-Έλεγχος ΚΤΕΟ». Μεταξύ άλλων, περιλαμβάνει:

- Λεπτομερή έκθεση της επιθεώρησης του αυτοκινήτου σας

- Δωρεάν εκτίμηση για τυχόν επισκευές που απαιτούνται για να περάσετε τον έλεγχο του ΚΤΕΟ με επιτυχία.

Επωφεληθείτε της δυνατότητας να πραγματοποιήσετε ένα γενικό τεχνικό έλεγχο στο αυτοκίνητό σας εντελώς δωρεάν και:

  • εντοπίστε εγκαίρως ενδεχόμενες βλάβες ή δυσλειτουργίες,
  • προβείτε άμεσα στις απαραίτητες ενέργειες επισκευής του αυτοκινήτου σας,
  • εξοικονομήστε χρόνο και χρήματα!

Ενημερωθείτε σήμερα για την υπηρεσία «ΠΡΟ-Έλεγχος ΚΤΕΟ» από την Peugeot ΓΚΑΛΛΟ.