Κορωνοϊός και αυτοκίνητο: Τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία μας

Κορωνοϊός και μετακινήσεις με αυτοκίνητο: πώς μπορούμε να καταπολεμήσουμε αποτελεσματικά τις πιθανές εστίες μόλυνσης από τις επιφάνειές του; Σε κάθε περίπτωση, η πιο απλή συμβουλή για να παραμείνουμε ασφαλείς και να περιορίσουμε την μετάδοση του ιού δεν είναι άλλη από το να αποφύγουμε τις μετακινήσεις και να μείνουμε σπίτι. Τί γίνεται όμως όταν η ανάγκη να χρησιμοποιήσουμε το όχημά μας είναι επιτακτική;

 

Καθαρισμός του αυτοκινήτου: Βασικό μέτρο υγιεινής

Είναι γνωστό ότι ο κορονωϊός μπορεί να επιβιώσει πολλές ώρες, ίσως και μέρες, επάνω σε διαφορετικές επιφάνειες, όπως αυτές του αυτοκινήτου. Γι’ αυτό, η τήρηση των μέτρων προσωπικής υγιεινής είναι σημαντικό να περιλαμβάνει και τον καθαρισμό του οχήματός μας. Ας δούμε λοιπόν αναλυτικά όλα τα μέτρα που μπορούμε να λάβουμε:

 

Τα 3 βήματα για την απολύμανση του αυτοκινήτου μας από τον κορωνοϊό

 

1#  Καθαρίζουμε τακτικά το εσωτερικό

Για να είμαστε ασφαλείς πρέπει να καθαρίζουμε τακτικά το εσωτερικό του αυτοκινήτου και τα σημεία του με τα οποία ερχόμαστε σε επαφή όπως: τιμόνι, λεβιές ταχυτήτων, χειρόφρενο, κουμπιά και οθόνες αφής στην κεντρική κονσόλα, χειρολαβές, διακόπτες για υαλοκαθαριστήρες και φλας, χειρολαβές ρύθμισης καθισμάτων κ.ά.

 

2#  Χρησιμοποιούμε τα κατάλληλα καθαριστικά

Κορωνοϊός και μετακινήσεις με οχήματα

Οι επιφάνειες στο εσωτερικό ενός αυτοκινήτου είναι λιγότερο ανθεκτικές από ένα πάγκο κουζίνας ή τον νεροχύτη του σπιτιού μας. Γι’ αυτό, είναι σημαντικό να προστατεύουμε τα υλικά τους χρησιμοποιώντας τα κατάλληλα καθαριστικά. Σε γενικές γραμμές, τα οικιακά καθαριστικά μπορούν να χρησιμοποιηθούν στον καθαρισμό του αυτοκινήτου για την προστασία μας από τον κορωνοϊό.

 

  • Επιτρέπονται: Καθαριστικά - διαλύματα αλκοόλης και σαπούνι με νερό. Η εφαρμογή τους ωστόσο πρέπει να γίνεται με προσοχή και απαλές κινήσεις – ιδανικά με ένα πανί μικροϊνών. Έτσι, μπορούμε να προστατέψουμε αποτελεσματικά τα πιο ευαίσθητα υλικά όπως το δέρμα και το ύφασμα.
  • ΔΕΝ επιτρέπονται: Καθαριστικά με βάση την χλωρίνη ή την αμμωνία.

3#  Πλένουμε τακτικά τα χέρια μας

Πρόκειται για το πιο απλό, αλλά και το πιο σημαντικό μέσο για την ατομική μας υγιεινή. Αμέσως λοιπόν μετά τον καθαρισμό της καμπίνας του αυτοκινήτου μας, δεν αμελούμε να τα καθαρίσουμε σχολαστικά με σαπούνι. Μάλιστα, κάθε φορά που πρόκειται να πάρουμε το τιμόνι, είναι σημαντικό να απολυμαίνουμε τα χέρια μας με αντισηπτικό υγρό ή μαντηλάκι. Έτσι, θα είμαστε σίγουροι ότι δεν θα έχουμε μεταφέρει τον κορωνοϊό στην καμπίνα του αυτοκινήτου από κάτι που ίσως αγγίξαμε έξω.

 

Κορωνοϊός: Η πρόληψη είναι η καλύτερη αντιμετώπιση και στο αυτοκίνητο!

Οι δύσκολες μέρες που διανύουμε είναι σίγουρο ότι θα περάσουν πολύ σύντομα. Μέχρι όμως οι ζωές μας να επανέλθουν στους φυσιολογικούς τους ρυθμούς, οφείλουμε να «αναλάβουμε» την ατομική μας ευθύνη, έτσι ώστε να προστατεύσουμε τους εαυτούς μας και τα αγαπημένα μας πρόσωπα από την πανδημία του COVID-19. Θέτουμε την ενσυναίσθηση ως πρώτη μας προτεραιότητα και σεβόμαστε κάθε οδηγία της οργανωμένης πολιτείας μας. Όσο περισσότερο τηρούμε τα απαραίτητα μέτρα για την πρόληψη της εξάπλωσης του ιού τόσο πιο γρήγορα θα επιστρέψουμε στην κανονικότητά μας. Αποφεύγουμε λοιπόν τις άσκοπες μετακινήσεις με το αυτοκίνητό μας και…
#menoumespiti

 

PEUGEOT ΓΚΑΛΛΟ | Κάθετες Μονάδες (Έκθεση – Service – Ανταλλακτικά)

Αγία Παρασκευή | Λ. Μεσογείων 421 | Τηλέφωνο: 210 60 18 400

Νέα Χαλκηδόνας | Τσούντα 72 & Πεταλά 39 | Τηλέφωνο: 210 25 33 002

 

Βρήκατε ενδιαφέρον το νέο μας άρθρο «Κορωνοϊός και αυτοκίνητο: Τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία μας»;

Διαβάστε περισσότερα κείμενα για το αυτοκίνητο στο PEUGEOT ΓΚΑΛΛΟ Blog !